Скафандърът на първия човек стъпил на Луната е изложен в наш музей

Реплика на скафандъра на астронавта Нийл Армстронг от мисията „Аполо 11 ще бъде изложен в „Музейко“ в София до 24 март, съобщи на фейсбук страницата си посолството на САЩ у нас.

Той идва от мисията във Виена, в специално подготвен сандък, след което е бил изложен.

Присъединете се към нашия посланик и други служители на американското посолство. Снимайте се на фона на скафандъра следващия път когато посетите музея и я споделете с нас в коментарите по-долу, призовават от посолството.

Нийл Олдън Армстронг е първият човек стъпил на Луната. Той е американски астронавт на НАСА, участник в два космически полета, авиоинженер, пилот от Военноморския флот, летец-изпитател и университетски преподавател… Армстронг умира в Синсинати на 25 август 2012 година на 82-годишна възраст, след усложнения при извършен коронарен байпас.

При стъпването си на повърхността на Луната, Армстронг изрича историческата фраза: „Една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството“. От този момент са изминали над 51 години.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук