СКАНДАЛ С ПРЕЗИДЕНТСКИ СПОМЕН ЗА 10 НОЕМВРИ. ИНТЕРНЕТ: ЛЪЖЕ!

контакти

[quote]ПРИПОМНЯТ ФАКСИМИЛЕТА ОТ „ФРОГНЮЗ”  ЗА СТУДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ[/quote]

Нов скандал се заформи около президента на  България Росен Плевнелиев, свързан с личен негов спомен за 10 ноември 1989 година.

Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна – бях на площада и бях на митинга. С моя приятел Илиян Попов ремонтирахме неговата стая в студентското общежитие. Когато чухме по новините, аз бях студент 5-ти курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата. Като студенти, двамата с него нарисувахме на два тапета два плаката. Единият беше „Съд за виновниците“, а на другия написахме: „Дворците на БКП да станат болници и училища, казва държавният глава, цитиран от  различни издания, сред които glasove.com.

Малко по-късно откровението буквално взриви интернет. На какъв протест е ходил Плевнелиев на 10 ноември? Президентът най-вероятно бърка датите, тъй като първият свободен протест в България се състои 8 дни по-късно пред храм-паметник „Александър Невски, пишат коментатори. В парламента на 10 ноември няма събитие, а Тодор Живков пада от власт на пленум на ЦК на БКП, проведен в резиденция „Бояна“, обясняват хронологията от dnes.bg. След излязлото наяве несъответствие, заваляха коментарите в интернет, в които Плевнелиев е наречен лъжец. Има дори и такива, които иронично заявяват: Имаше митинг на 10 ноември. Не съм го познавал тогава, но си спомням двамата младежи, които носеха тези плакати! Мечтаех си някога, след години, такива хора да ни управляват!

Плевнелиев се оправда за „митинга“ на 10 ноември, излиза със заглавие днес standartnews.com. Когато ме питат за 10 ноември, го разбирам като символична, а не конкретна дата. Една цел е постигната – говорим за прехода и личните истории. Имах смелостта да изляза с ясна гражданска позиция, днес някои се опитват да обърнат тази истина срещу мен, допълват думите му от vesti.bg.

Факсимилета от студентските времена на станалия печално известен с планините Колорадо български президент публикува frognews.bg на 15 септември тази година. Тях коментаторите във „Фейсбук“ и под различните публикации не пропускат да припомнят. В материала се говори и за Георги Близнашки, когото именно Плевнелиев посочи за служебен премиер.

Какви са били тези двамата, в края на режима? Запознайте се с истината за тайното комунистическо минало на днешния президент, конкретизира авторът във „Фрогнюз“.

Снимка от: webcafe.bg

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук