Сириец без книжка, с фалшиви номера, хванат с имигранти в колата

контакти

С прокурорска мярка на задържане е сириец – за подпомагане на чужди граждани да пребивават в страната. 18-годишният шофьор нямал свидетелство за правоуправление, а при проверката се оказал неправоспособен. Не била наред и колата – „Фолксваген“, която карал – била с румънски талон за регистрация, но се оказало, че поставените регистрационни табели отговарят на друго превозно средство. Това констатирали униформени служители при спирането на автомобила в харманлийското село Черепово, вчера, около 5,30 часа.

В автомобила са установени трима мъже без документи за самоличност – по техни данни на  31, 39 и 18 години, сирийски граждани. Приведени са в СДВНЧ – Любимец. Водачът е задържан до 24 часа, а в последствие му е взета прокурорска мярка на задържане за срок до 72 часа, по образуваното досъдебно производство, информират от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Проверката е била в рамките на специализирана операция по линия на противодействие на незаконната миграция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук