Син е привлечен като обвиняем за убийството на баща си в Димитровград

контакти

27-годишният А.Г. умишлено умъртвил баща си – Д.Г., на 71 г. в Димитровград и е привлечен като обвиняем по разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Изяснено е, че на 23 март в Димитровград, след възникнал битов конфликт, А.Г. нанесъл побой на пострадалия. Вследствие на нанесените удари, на Д.Г. били причинени телесни увреждания. Пострадалият бил настанен за лечение в болница, където на 26 март починал.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от следовател и под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

В хода на разследването са били разпитани свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

А.Г. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем, по отношение на него е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура  -Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.Г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук