Син, пребил майка си до смърт, може да лежи в затвора до живот

Син е пребил майка си до смърт на 21 април в Любимец. Това е станало след пореден гневен изблик, в който 54-годишният В. В. Г. нанесъл множество  удари с юмруци и длани по главата на 78-годишната жена, вследствие на които на пострадалата били причинени несъвместими с живота травми и тя починала.

За подобно престъпление е предвидено наказание „Лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това съобщават от  Окръжен съд – Хасково, който образува наказателно дело, по постъпило искане на Окръжна прокуратура – Хасково за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на В. В. Г.

Последният е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Районно управление – Свиленград. Делото бе насрочено за разглеждане днес, в открито съдебно заседание на Окръжен съд – Хасково. В него бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук