Синдикати в „Неохим“ призовават на протест, в защита на работни места

контакти

Синдикални организации в „Неохим“ АД организират протест, който ще се проведе на 10 октомври от 17 часа пред управлението на завода. Те призовават настоящите, бивши работници и други граждани да подкрепят недоволството, защитавайки препитанието на много семейства.

Това става ясно от разпратено до медиите писмо, подписано от синдикалните организации към предприятието – КНСБ, АХА, КТ „Подкрепа“, „Защита“. Адресирано е до колектива на „Неохим“, управленията на синдикалните организации и обществеността. Те настояват да не се предприемат мерки по съкращаване на персонала, „до изясняване положението с цената на природния газ“.

С огромно притеснение се обръщаме към вас, във връзка с тежкото икономическо положение, в което е поставен „Неохим“ АД – Димитровград…  Непосилната цена на природния газ и изключително високите цени на въглеродните емисии поставят под въпрос съществуването му, което ще доведе до извършване на масови съкращения във фирмата… В „Неохим” АД работят около 1000 човека които ще загубят своето препитание, се казва в писмото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук