СИМВОЛИ ОТ ВРЕМЕТО, КОГАТО СЕ НАЛИВАХА ОСНОВИТЕ – НА СМЕТИЩЕТО ИЛИ В МУЗЕЯ?

контакти

Милко МИЛКОВ

Символи на социализма от времето, когато се наливаха основите на Димитровград, по всяка вероятност ще бъдат изхвърлени на сметището след дни. Това ще стане при разрушаването на сегашния надлез на бул. „Трети март”, свързващ южната и северната части на града. Сърп и чук от  западната страна на надлеза и петолъчка от източната му страна, дялани от камък върху бетонните колони, крепили моста десетилетия, ще отидат в небитието.Soc-2

За запазването на тези символи има две възможности. Едната е, но тя по-скоро е неосъществима, тези символи да се вградят в новите носещи колони на моста.

Втората възможност все още може да бъде осъществена. Но са необходими изключително бързи действия. И трябва да дойдат от страна на местния музей. Защото най-доброто мястото на социалистическите символи е в музея, в раздела му  „Социалистическо строителство”.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Историческият музей е предприел мерки /преди два месеца/ за демонтиране и запазване във фондовете на музея, символите за които сигнализира господин Милков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук