СИГНАЛИ: ПРОТЕСТИТЕ СЕ РАДИКАЛИЗИРАТ, ВЛИЗА И АНАТОМИЯ

контакти

Агресията у политиците може да се пренесе на улицата, коментира пред ”Нова телевизия” вътрешният министър Цветлин Йовчев. За пример той посочи плакатите, които започват да се вдигат. Аз като експерт съм притеснен. Има малки сигнали, които ако пренебрегнем, ще доведат до проблеми, обясни шефът на МВР, без да посочва кои плакати има предвид.

В същото време Йовчев заяви, че полицията вече работи по отстраняване на платени провокатори, опитващи смесване с масата. Полицията успява да изолира сериозни групи, които имаме основание да мислим, че са стимулирани по някакъв начин, вероятно финансов, коментира министърът. Според него през последните дни се наблюдават тенденции на радикализация на протеста. Ще направим всичко възможно да не ескалира напрежението, обеща Йовчев.

Освен радикализация обаче фотообективи улавят и нова анатомия за визуализиране на протеста. Нашарените с трикольор лица, вдигнатите юмруци, кукишите и други, познати от преди жестове са допълнени с по-нестандартни метафори. Като тази на снимката. Е, какво пък, нищо лошо не казват момичетата. Само показват в израз на мнение.

Снимка – pik.bg

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук