Сигнализират за неравности по новия асфалт между Хасково и Димитровград

До мен достигнаха сигнали, че участъкът пред комплекс „Елинор“ е неравен и тресе. Искам да уточня, че този път не е пуснат реално в експлоатация и работата по платното продължава. Строителите ме увериха, че ще отстранят проблема и към момента на цялостното завършване на обекта, няма да има неравности и некачествено изпълнени дейности. Това коментира областният управител Станислав Дечев, който днес инспектира хода на ремонта по пътя Хасково – Димитровград.

В инспекцията участва директорът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев Той съобщи, че в 10 километровата пътна отсечка се извършват основни дейности като асфалтиране, оформяне на банкети, канавки, поставяне на обезопасителна манитела. До края на 2017 година ще бъде завършен ¾ от участъка.

Дечев изрази задоволството си, че след много настоявания от негова страна, по цялото трасе на пътя Хасково-Димитровград ще бъде поставена обезопасителна мантинела между платната. Тя ще сложи край на забраненото завиване и ще предотврати тежки катастрофи.

В област Хасково предстоят основни ремонти на още няколко много важни пътни отсечки. Вече започна работата по пътя Долни Главанак – Маджарово, в ход са процедурите за поръчката за ремонт на пътя Чирпан- Димитровград-Стара Загора и Димитровград – АМ „Тракия“ до границата с област Стара Загора. Благодаря на министъра на МРРБ Николай Нанков за това, че подкрепя проектите в Хасковска област, но искам да заявя, че ще продължа да настоявам за още средства за ремонт, защото само с безопасни и удобни пътища можем да гарантираме развитието на областта, подчерта областният управител Станислав Дечев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук