Сестри Стоеви – шампионки в Мадрид

С шампионска титла от турнира в Мадрид се похвалиха преди час бадминтонистките сестри Стоеви.

Благодарим на всички хора, който ни подкрепят и на тези, които са против нас!!! Това ни направи по силни . И както виждате резултатът е на лице !!!!! ШАМПИОНКИ В МАДРИД !!!, написаха във фейсбук-страницата си Габриела и Стефани.

Надпреварата в столицата на Испания е от сериите International Сhallenge. Наградният фонд е $ 25 000, а продължителността – от 12 до 15 юни.  Стоеви бяха №1 в схемата при двойките. Заявката за участието им е пратена от БФБ още през март, преди конфликта, разразил се миналия месец.

Състезателките, започнали спортния си път от Хасково обвиниха Федерецията по бадминтон, че не им осигурява необходимите средства и няма да представляват повече България. Последваха контрааргументи, но Габриела и Стефани останаха категорични, дори заявиха, че ще сезират прокуратурата, а спортното министерство започна проверка на БФБ.

Преди дни пък стана ясно, че сестрите са извадени от българската спортна делегация за Европейските игри в Минск, от 21 до 30 юни. Председателят на БОК Стефка Костадинова обясни, че лично разговаряла с двете бадминтонистки и след отказа им за участие Изпълнителното бюро взело решение да не бъдат включвани в състава.

Снимка от фейсбук-страницата на сестри СтоевиПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук