Сестри Стоеви се класираха за олимпийските игри в Токио

Двукратните европейски шампионки на двойки по бадминтон сестрите Габриела и Стефани Стоеви се класираха за олимпийските игри в Токио.

Олимпийската квалификация в нашия спорт приключи и можем да кажем, че успяхме да подсигурим билета ни за олимпийските игри в Токио, съобщиха сестри Стоеви на фейсбук страницата си.

Като много натоварваща и непредсказуема те определиха годината, с много отменени и анулирани турнири, но очакват нещата да се нормализират. Състезателките се обръщат и към феновете си и се надяват скоро да ги зарадват с още спортни успехи.

Сестри Стоеви спечелиха титлата на двойки на европейското първенство по бадминтон в украинската столица Киев, в началото на май месец тази година. Европейската титла е втора за българките след тази в Уелва, Испания, през 2018 г.

За Токио се класира и бадминтонистката Линда Зечири, на единично. За олимпиадата, която бе отложена с година заради коронавируса и се очаква да се проведе това лято, страната ни към момента има общо 23 визи, в различни спортове.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук