Сертификати за дигитални науки получиха 27 димитровградски деца

контакти

Сертификати за дигитални науки на 27 димитровградски деца връчиха кметът на община Димитровград Иво Димов и предприемачът Димитър Караиванов, основен спонсор на Училищна Телерик Академия. Всяко от тях получи и мартеница „Аз обичам Димитровград“. Това стана миналата вечер на тържествена церемония в зала „Гроссето“.

„За мен е изключително удоволствие, че за втора поредна година имаме подобно обучение. Надявам се това взаимодействие да продължи и в следващите години, защото това е бъдещето. Колкото по отрано подготвяме нашите деца и им даваме възможност да се докоснат до тази необятна материя, свързана с програмирането, толкова по-големи очаквания ще имаме към тях. Светът се развива, трябва да се развиваме и ние. Община Димитровград винаги е готова да подаде ръка и да помогне, особено когато става въпрос за обучението на децата“, обърна се кметът на общината към присъстващите.

„Мен много ме радва да виждам как образованието, институциите и бизнесът успяват да постигат толкова хубави неща. Благодарение на родителите, че ни се довериха с децата си, я има Телерик Академията за дигитални науки, която ще продължи и през следващата година“, каза предприемачът Димитър Караиванов и благодари за професионалната работа и на преподавателя в академията инж. Радка Тодорова

За втора поредна година в Димитровград се обучават безплатно ученици от две възрастови групи – 3-4 клас и 5-7 клас, в зала, осигурена от Община Димитровград. В обучителната програма са включени теми, като: визуално програмиране на Scratch, визуално програмиране с Micro:bit, ускорено учене, HTML и CSS, дигитална грамотност, светът на технологиите и професии на бъдещето. Инициативата се реализира с подкрепата на Община Димитровград, Димитър Караиванов, който чрез фирмата си  Businessmap, е основен спонсор на Училищна Телерик Академия в Димитровград, екипа на Училищна Телерик Академия – София.

Училищна Телерик Академия е национална образователна програма на Фондация „Телерик Академия“, която подготвя учениците от 3 до 12 клас за професиите на дигиталното бъдеще. Над 20 000 ученици са се обучавали присъствено в Академията от създаването ѝ през 2010 г. Като се предоставя безплатно обучение по програмиране и дигитални науки, така се изграждат у учениците ключови умения и познания, които да ги превърнат в дигитални лидери, търсени специалисти и активни граждани. 77 са преподавателите на Училищна Телерик Академия в цялата страна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук