СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: ИМА ДЕЖУРНА ОПОЗИЦИЯ В БСП

контакти

Има дежурна опозиция в БСП, която защитава свои цели и амбиции. Това не е само мое виждане, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Той допълни, че мнението на Изпълнителното бюро е, че в този момент е безотговорно да се подават оставки. Те най-много ще облагодетелстват Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Оставките ще доведат до вътрешнопартийна криза и по-голяма нестабилност.

Изпълнителното бюро ще поиска вот на доверие от Националния съвет в четвъртък, обяви още Станишев. Той определи като грешка кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това, според него, е урок за БСП и правителството, що се отнася до бъдещи действия и назначения.

Не е трудно да се досетим кой стои зад протестите сега. Това е ГЕРБ, която партия от началото търси дестабилизация. Не позволявайте да бъдете употребени от тези, които бяха свалени с протести, допълни лидерът на социалистите. Начерта три основни линии за действие в следващите дни и седмици – диалог с гражданското общество, включването му в регулаторни органи, промяна начина на провеждане на изборите.

Веднага след пресконференцията депутатът от БСП Георги Кадиев направи коментар. Четвъртък е късно, трябваше днес да стане, визирайки желанието да се поиска вот на доверие от Националния съвет. Хората дадоха оценка. Националният съвет каквото и решение да вземе…Какво като си формално лидер, продължи той. Допълни, че правителството на Орешарски още не изчерпал кредита си на доверие и може да му се даде шанс. Според него, протестите ще продължат.

СДС И ДЕСНИЦАТА

Пресконференция даде и Емил Кабаиванов от СДС. Той призова всички симпатизанти и членове да се включат в протестите, докато правителството не подаде оставка и се инициират предсрочни избори. 70% не сме представени в парламента. Той няма силна политическа воля и право да заседава. Преди да си отиде, трябва да въведе промени в избирателния закон. Ще се видим на протестите довечера, каза той.

Продължи за раздробената през годините десница и изрази намерение за разговори със всички субекти от нея. Извлекли сме си поуки и подаваме ръка, изрази убеждение Кабаиванов. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук