СЕМИНАР НАСОЧВА ВНИАМНИЕТО КЪМ ТРАФИКА НА ХОРА И ПРЕВЕНЦИЯТА

контакти

Семинар-дискусия, посветен на трафика на хора и превенцията, ще се проведе на 29 април, от 15:00 часа, в зала „Гроссето“. Той се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, към Община Димитровград.

Неслучайно сме избрали времето преди летния период за провеждане на информационната кампания. След приключване на учебната година и след завършване на средно образование, много младежи се ориентират да търсят работа по летните курорти и в чужбина. Предстоят им пътувания и пребиваване извън познатата досега среда. Семинарът ще повиши вниманието на гимназисти, педагози и ресорни експерти по темата, коментира секретарят на комисията Донка Тенева.

На форума в сряда ще бъдат представени основните форми на трафик, въвличането в такъв и етапите и начините за предпазване. Подготвени са брошури, с мотото: „Хората не са за продан“, които ще бъдат разпространявани по училищата.

Превенцията по отношение трафика на хора е заложена в Общинската програма за закрила на детето за 2014 – 2015 г., както и в програмата на местната комисия.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук