Семинар за млекодайното говедовъдство ще се проведе в Димитровград

контакти

Семинар, на тема „Млечно говедовъдство – съвременни тенденции и предизвикателства пред отрасъла“, ще се проведе в зала „Гроссето“ в Димитровград на 27 февруари, от 10:00 до 13:00 часа.

Лектор на събитието ще бъде Михаил Михайлов – изпълнителен директор на Национален съюз на говедовъдите в България. Организатори са Народно читалище „Марица-2008“, с. Райново и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Териториален областен офис в Хасково.

По време на форума участниците ще бъдат информирани за състоянието на млекодайното говедовъдство в Европа и в нашата страна и важни въпроси, свързани със селекцията в направлението.

Ще научат повече  за тънкостите при производството на юници за разплод, за постигането на висока продуктивност, породи млекодайни говеда и за това как успешно се управлява млечна ферма. Ще бъде засегната и темата за браншови съюзи в млекодайното говедовъдство в България.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  възможностите за подпомагане на земеделските стопани, чрез интервенции в Стратегическия план за периода 2023-2027 г., за стопанства в сектор „Животновъдство“, както и дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопанства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук