СЕМЕЙСТВО КЕНГУРА ОТРОВЕНИ В ХАСКОВСКИЯ ЗООПАРК

Двойка кенгура и 3-месечното им бебе са били отровени в хасковския зоопарк. Мъжкият умрял на 12 септември, ден след това и женската, а с нея и бебето, намиращо се в торбата на майката, съобщават от haskovo.net. Животните са отровени с пестициди, сочи направената аутопсия във ветеринарна клиника в Стара Загора. Ветеринарите са открили внезапен кръвоизлив в дебелото черво, което сочело, че всичко е станало за ден или два.

Според управителя на зоопарка Валентин Ахтаров, причината няма как да е във фуража, защото от същата торба кенгурата получавали храна в продължение на месеци. Този въпрос, обаче, още не е напълно изяснен, защото изследването на гранулите от торбата още не е готово. Вероятно, животните са били отрвени по време на панаира в областния град, когато е имало много посетители, някои от които не спазват забраната да хвърлят храна в клетките, допускат служители.

delchev2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук