Пътуващият фестивал „Лятно театро“ идва в Димитровград за празника   

Изцяло посветена на семейството е фестивалната програмата, това лято 

контакти

Най-големият пътуващ фестивал в България „Лятно театро“, спечелил приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция“ идва в Димитровград на 27 август. Началото е 10:30 часа, мястото – централната алея на бул. „България”. Достъпът е безплатен, а гостуването е по покана на община Димитровград и е подарък за всички деца и техните родители по случай празника на града, съобщават от там.

Фестът започва в 10:30 ч. с компилация от най-веселите игри на открито „Лятна игротека“ на „Малка театрална компания“, а от 11 ч. e любимото на всички деца шоу със сапунени балони на театър „Мале мале“, наречено „Балон като слон“. Програмата продължава с кукленото представление „От кулата“ с начален час 12:00, с участието на Силвия Тенева и Георги Тенев.

От 10:30 до 13:30 ч. децата и техните родители са канени на най-добрите работилници на „Малка театрална компания“ – ателието за рисуване върху лице „Шарени муцунки“, творческата работилница „Творим, оцветяваме, пожелаваме“ и арт-работилницата „Супергерои“ за кукли от дървени пръчици. От 12 до 13 ч. пък се провежда работилничката „Усмивки от балончета“ с властелина на сапунените балони Коле Китанов.

През целия ден на разположение на посетителите на фестивала е и интерактивната изложба „Дигитално мастило“, в която картините оживяват с помощта на разширена реалност.

Програмата завърша със стендъп комеди шоуто „Аз само за малко“ на повелителя на неживата материя Димитър Иванов-Капитана и неговата дясна ръка, най-известната кукла в България – Бай Тъньо. Те ще ви разплачат от смях със своя свеж хумор и завладяващи истории.

Това лято фестивалът е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели. 

„Лятно театро“ се организира от „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в театралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев. Основана през 2013 г., компанията работи в посока на социално ангажираните представления. Неин фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията  създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале – най-големия форум за постижения в сценографията.

Повече за програмата ще откриете в събитието на „Лятно театро“ във фейсбук: https://fb.me/e/1ad4DA1G2

Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, община Димитровград и любимите на децата Кубети.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук