СЕЗИРАТ СЕМ, СЛЕД РЕПОРТАЖ НА НОВА ТВ ЗА ДИМИТРОВГРАД?

контакти

Обмисляме да сезираме Съвета за електронни медии /СЕМ/, след репортаж на НОВА телевизия за Димитровград. Твърдо решение обаче не сме взели, заяви Михаил Нейчев, един от администраторите на фейсбук-групата Dimitrovgrad Bulgaria. В нея той публикува призив за имейли до медията, с реакция срещу репортажа. Нека всички помолим екипа на НОВА тв за извинение, за начина по който представи Димитровград, написа Нейчев.

Емисията бе изпъчена на 27 октомври, със следния анонс:

Затворено летище и затворени магазини. Така ни посрещна Димитровград и региона. Може ли да се живее с 200 лева на месец и защо хората тук очакват Новият първи да върне младите от чужбина? Говори България в новините, обявиха водещите Ани Салич и Николай Дойнов от площада пред Общината.

Във включването от града, Салич и Дойнов обясняват, че визитата тук е свързана с роден в Димитровград кандидат-президент. Имахме възможност да се срещнем с негови колеги, разговаряхме с хора от града, от съседни села, с военни, с цивилни. Проблемите на всички са еднакви, заяви Дойнов. И те се свеждат не толкова до президентския вот, колкото до личните проблеми, допълва Салич. Следват репортажи от бившето военно летище в Узунджово, от фирми в Димитровград и Неделен пазар…

Странно е Димитровград да бъде представен пред многобройните ви зрители, като град със затворено летище и магазини, пишат в социалната мрежа засегнатите димитровградчани. Посочват и неточности: бившето летище е на територията на Хасково, не на Димитровград, а кандидатите за държавен глава оттук са трима, не един. Реакция предизвикват също показани в репортажа лица, които дори не са местни.

В интерес на истината, трябва да се каже, че в анонса няма грешка, свързана със запустялата авиобаза в Узунджово. В него се коментира: Затворено летище и затворени магазини. Така ни посрещна Димитровград и региона. Подвеждащо обаче е заглавието: Говори България: Димитровград – град със затворено летище и магазини.

Иначе, постът, с настояване за извинение от НОВА, има над 50 споделяния. Колко обаче са изпратените имейли, не може да се каже. Към момента извинение от медията не е получено. Не е ясно и дали смята за необходимо да го прави. Все едно, нищо не е било, казва Михаил Нейчев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук