Сезират прокуратурата за търговка, продавала маркови стоки без касов апарат

контакти

Жена от Нова Загора е установена за продажба на маркови текстилни изделия без фискално устройство. В хода на проверката служители на управлението в Димитровград констатирали, че 25-годишната продава артикулите си на маса на Неделния пазар в града.

Тя нямала касово устройство, свързано с НАП, на което да се отчитат оборотите от реализираните продажби. В хода на преписката се изяснило, че за продажби в срок от около 3 години същата не е издавала фактура, касов бон или друг счетоводен документ и не води счетоводна дейност, като по този начин избягва плащане на данъчни задължения.

Предстои материалите по преписката да се докладват на Окръжна прокуратура – Хасково, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Общо 2833 артикула с лого на защитени марки иззеха при съвместни действия полицаи и митнически служители на ГКПП “Капитан Андреево“, съобщават още от пресслужбата на полицията. Вчера на платно „вход за леки автомобили и автобуси“ те проверили един български и два турски автобуса. В българската кола са намерени 571 вида текстилни стоки, част от общото количество, а в турските – 2262 броя, включващи парфюми, дрехи, чанти, спортни обувки. Иззети са и 1640 цигари без бандерол. Стоките са иззети с разписка от митническите служители от тримата водачи – 63-годишен пловдивчанин и двама турски граждани на 64 и 40 години.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук