СЕЗИРАТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ТОРМОЗ

контакти

Коалиция „Да за Димитровград” ще подаде сигнал до прокуратурата по случая с оказвания от висш член на местната структура на ГЕРБ политически натиск върху кандидата на БЗНС за кмет на село Крум Дима Георгиева, стана ясно на среща с журналисти. В началото на седмицата, пак пред медии, Димитров съобщи за случая. След като прокуратурата не се е самосезирала, той е категоричен, че ще бъде отправен писмен сигнал за извършване на проверка..

„Недопустимо е млади и амбициозни хора, които искат да работят за развитието на общината, да стават жертва на политически тормоз“, обясни Димитров. И допълни: „Не е редно в една свободна европейска държавата чрез натиск да се отнема правото на хората демократично да избират кого да подкрепят”, като има пред вид факта, че Георгиева не е поддръжник на управляващата партия ГЕРБ.

Дима Георгиева отказа да разкрие самоличността на човека, отправил лични заплахи към нея, но думите му: „Оттук-нататък ще видиш какво ще става! Ще те гледаме под лупа!” От началото на годината до момента в търговския обект, който тя и семейството и стопанисват, са извършени 7 проверки от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) по анонимни сигнали. Въпреки че не са открити никакви съществени нарушения на законовите разпоредби, контролните органи използват цялата си власт, за да създават неудобство за нормалното функциониране на семейния бизнес, смята кандидат-кметицата. Жената обясни, че проверки са извършени само в нейния обект. Останалите в селото не са представлявали интерес за БАБХ. „Мога да посоча поне още 50 човека от Крум, които са били заплашвани от привърженици на ГЕРБ, защото подкрепят моята кандидатура“, заяви Георгиева.

При срещата с журналисти зам.-председателят на областното ръководство на БЗНС Леко Леков, представи декларация на националното ръководство на партията. В документа се  отхвърля като недопустим оказвания политически натиск върху Дима Георгиева и се подкрепя кандидатурата й за кмет в с. Крум.

Коалиция „Да за Димитровград“ ще приема сигнали от всички хора, заплашвани заради тяхната подкрепа към политически формации. Подобни действия са недопустими за демократична страна, член на ЕС и коалицията ще им се противопостави с всички законови средства, категорични са от там. Ban-OD

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук