СЕДМИЦА ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ

От 2 януари до 30 април 2014 г. ще се реализира социалната услуга „Обществена трапезария“ на територията на община Димитровград, съобщават от администрацията. Заявления се приемат от 13 до 20 декември 2013 г., включително в клубовете на хората от третата възраст. Списък с одобрените кандидати ще бъде изнесен на информационно табло в сградата на общината на 27 декември, в 16 часа.

Храната ще се приготвя от Домашен социален патронаж, като от дейността ще могат да се възползват 81 човека. Могат да кандидатстват хора и семейства на месечно подпомагане по реда от Правилника на закона за социално подпомагане; хора, които нямат доходи и близки, които да се грижат за тях; самотноживеещи хора и семейства, с минимални пенсии; бездомни.

Финансирането на социалната услуга „Обществена трапезария” се извършва чрез Министерство на труда и социалната политика – Фонд „Социална закрила”, на проектен принцип. 

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9[/box_info] 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук