СЕДМИЦА ДО КОЛЕДНАТА ТРАПЕЗА, ТЕЧЕ ЗАПИСВАНЕ

По-малко от седмица остава до традиционната Коледна трапеза, която ще се проведе на 19 декември, събота, на централния площад в Димитровград.

Участие може да потвърдите на тел.  0391/ 68 282, 68 288 или на е-mail: [email protected], [email protected]. Колко са се записали до този момент от Община Димитровград не уточниха, но подчертаха, че с всяка следваща година Коледната трапеза се разраства. Покажете своите кулинарни умения и ни разкрийте тайните на своите рецепти, които се предават от поколение на поколение, оцветени с  шарената палитра на вкусове и аромати от българската традиционна кухня, канят оттам.

Желаещите могат да участват с неограничен брой ястия, в четири раздела – обредни хлябове и пити, постни ястия, месни ястия, сладки изкушения. За най-добрите кулинари, класирани на първите три места в четирите раздела, ще има парични награди – по 100, 75 и 50 лв. Тази година част от ястията ще бъдат предоставени и за хора в нужда, чрез гражданската инициатива „Щедрър хладилник“.

За разлика от предните издания, тазгодишното ще бъде по-богато откъм събития и гозби. Рано сутринта ще започне приготвянето на юнашки кебап в юнашки тиган – най-големия в България. На площада ще бъде запален и Голям Коледен бъдник. От 10:00 часа, читалища ще пресъздадат ритуали от Тракийския край. Два часа по-късно жури ще оценява ястията и ще определи победителите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук