Сграда от Цигарената фабрика в Хасково слага на тезгяха НАП

Административната сграда от емблематичната Цигарена фабрика в Хасково ще бъде обявена на търг до края на октомври от Националната агенция за приходите, съобщават оттам.

Сградата не функционира от години, след като „Хасково – Табак“ АД бе въведено в ликвидация и прекрати дейност. Общото й техническо състояние е задоволително, но все пак са необходими ремонтни и освежителни дейности, коментират от НАП. Функционално бившата администрация включва три корпуса, основният от които е на 6 етажа. Там преди се намираха кабинетите и залата за събрания на административния персонал.

Цената, от която ще започне наддаването за сградата е 1 665 000 лв. Тя може да бъде разгледана в дните, определени за оглед – от 25 октомври до 3 ноември при спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната. В същия срок ще се приемат и ценови предложения за закупуване.

През октомври НАП Хасково ще предложи в търгове и разнообразие от превозни средства – товарни и леки. Сред тях са пътнически бус Mercedes 8+1 места, оценен на 6800 лв.; два автобуса СЕТРА, единият за 6250 лв., другият за 4200 лв.; товарен автомобил FIAT за 2640 лв. и лека кола НИСАН, оценена на 750 лв. заради забележките по нея.

Цялата информация за тези и други търгове, организирани от НАП, може да бъде разгледана в интернет страницата на приходната администрация на електронен адрес https://sales.nra.bg/

Само за 9-те месеца на тази година от подобни търгове публичните изпълнители от НАП в Хасково събраха 900 хил. лв. Сумата влезна в бюджета след продажбите на недвижими имоти, превозни средства, вещи, както и техника за поддържане на пътища.

От НАП в Хасково уточняват, че с приходите от продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да не стига до подобни мерки от страна на Агенцията, от там апелират при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук