Сгащиха опасан със злато румънец на границата

Накити за 1 250 000 са задържани на Капитан Андреево за два месеца

Румънец, пътник в пристигнал на Капитан Андреево автобус, се е опитал да избегне митническата проверка, което е било забелязано от един от митничарите. При личен преглед става ясно, че чужденецът  укрил около кръста си под еластичен колан 10 картонени кутии. Те съдържали златни пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета, обеци. Според направената от вещо лице експертиза, накитите са с общо тегло 1633 грама и са на стойност 146 970 лева, съобщават от Агенция Митници.

Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Спрямо румънския гражданин е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Автобусът, с турска регистрация, пристига на българския митнически пункт в малките часове на 27 септември. Маршрутът на превозното средство, в което пътували 24 човека, бил от Турция през България за Румъния. Част от пътниците декларирали, че пренасят кутии цигари, които са иззети поради надвишаване на нормите за безмитен внос от 2 кутии.

През последните два месеца служителите на митнически пункт Капитан Андреево са задържали 12 733,43 грама златни изделия на стойност около 1 250 000 лв.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук