СВОЯ МАРКА ЕКСТРА ВЪРДЖИН ЗЕХТИН РАЗРАБОТИ „ОЛЕА“

[quote]ВКУСОВЕТЕ НА ГЪРЦИЯ И СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО ВЕЧЕ И В СТАРА ЗАГОРА[/quote]

Собствена марка екстра върджин зехтин „Олеа“, разработи и налага на пазара едноименната компания. Здравословният продукт вече е на витрината на магазина в Димитровград, предлага се и на едро. Приготвен е от студено пресовани маслини „Коронейки“, от полуостров „Пелопонес“. Масив с този сорт фирмата притежава в Каламата, Южна Гърция.

Зехтинът „Олеа“ е с олеинова киселинност, под 0,4%. Допустимото съдържание е до 1%, за да бъде качествен един зехтин. Колкото е по-ниско, толкова по-добре, но трябва да я има, за да бъде възприет изключително важният за организма витамин D.

Полагаме усилия да подобрим още повече качествата на зехтин „Олеа“, споделя Антоанета Ставрева-Статопулу, която заедно със съпруга си Никос развива бизнеса. Всичко зависи от начина на гледане на маслините, брането и бързата подготовка за пресоване, обяснява тя.

Olea-NarУвеличена гама от продукти ще откриете при посещение в „Олеа”. Наред с познатите екстра върджин зехтини и маслини, вкуса предизвикват натурални природни храни, сокове, балсамови оцети, екзотични конфитюри и др. Ново предложение е сокът от нар. Той е без консерванти и трябва да се пие пресен. Баласмовите оцети са от гръцки производител, с половин вековен стаж в направата им. Има и нови сортове маслини от „Пелопонес“ – „Трумба“, „Амфиса“, „Царица“… Всички  – със сертификат за качество по стандарта ISO, идващи от полята на Южна, Централна Гърция и островите.

EleaАсортиментът на „Олеа” вече може да бъде открит и в Стара Загора. Магазинът тук се казва „Елеа”. Намира се  при кръстовището на ул. „Св. Княз Борис” и ул. „Хаджи Димитър Асенов”.  „Елеа” отвори врати преди седмица и вече се радва на първи клиенти. Предлага няколко вида гръцки маслини и зехтин, като постепенно увеличава асортимента.

Партньорите от Стара Загора са ни редовни клиенти от 3 години. Купуваха от нас, когато дойдат на Неделен пазар, например. С времето, решиха да отворят свой магазин, с наши продукти. Те са млади и активни. Радвам се, че ще работим заедно, казва Антоанета Ставрева-Статопулу.

РОЗИ, ВИНО И МАСЛИНИ

Olea-stokaСлед скорошното си, поредно участие на фестивала на виното и културно наследство „Августиада”, в Стара Загора, „Олеа” се готви за друг форум. Маслини, зехтин, вкусовете на Средиземноморието, ще бъдат изложени на Фестивала на розата. Той ще е на 3, 4 и 5 юни в Казанлък, съпътстван от изложба на вина и други събития. Ако имате път – отидете на празника. Дотогава… посетете „Олеа” или „Елеа” в Димитровград и Стара Загора.

olea-625-50 ban

 

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук