Свои хора за водач на листата искат социалистите в Хасково и Свиленград. Димитровград – хем така, хем иначе

До събота социалистите трябва да проведат конференциите си и да определят кои кандидати за народни представители искат да видят в листите.  Конференции на общинските организации се провеждат днес в Хасково и Свиленград, в Димитровград протича в два дни…, които ще утвърдят номинациите.

Председателят на БСП в Хасково Камен Тодоров е получил най-много номинации. Следват Богдан Кирилов, Виктор Годжов и Смиляна Нитова.

Най-висока подкрепа от основните партийни организации в Димитровград са получили Виолета Желева, общинският председател на БСП Пламен Панев и Иван Ганев, за които тече гласуване от делегатите на конференцията.

Две са предложенията за кандидати за народни представители от организациите в Свиленград. Това са Никола Динков и Георги Илиев.

Направените номинации ще бъдат разгледани и селектирани на Областен партиен съвет, който ще изготви листа за изборите. Той ще заседава на 25 май, но може да се отложи с ден-два, тъй като на тази дата ще заседава и Националният съвет. Последният ще утвърди водачите и съставът на листите, в които има правото да прави корекции.

Камен Тодоров е сред предложенията за водач на листата на БСП за 29-ти Многомандатен избирателен район, както самият той потвърди. Има и други, които не мога да коментирам, допълни той. Тодоров смята, че водачът трябва да бъде местен и подчерта, че това е позицията, която изразява и ОбС на БСП в Хасково.

Издигаме Никола Динков за водач, информира председателят на ОбС на БСП в Свиленград Стамо Димитров. Не сме разисквали специално въпроса за това дали трябва водачът да е местен, но по принцип така би било по-редно, изрази лична позиция Димитров.

Няколко са предложенията на основните партийни организации в Димитровград за водачи на листата, сред които Виолета Желева, Смиляна Нитова, Корнелия Нинова, Крум Зарков, каза Пламен Панев. Председателят на местната организация, акцентира, че думата има общинската конференция.

Потърсихме и председателя на Областния съвет на БСП Емилия Масларова, за да допълни информацията за предложенията на социалистите в региона, както и да коментира резултатите за Левицата в региона от изборите на 4 април. Тя, първо, отговори на телефонното обаждане, като заяви, че е заета, да я потърсим по-късно. Оказа се безрезултатно.

За съставите на листите влияние се очаква да окажат не само решенията на конференциите и областните съвети по места в страната, но и споразумението, което предстои да подпишат БСП, АБВ, „Движение 21” и „Нормална държава”. Те би трябвало да имат представители в листите, ако обединението бъде потвърдено. „Голяма лява коалиция ще има“, отсече по-рано днес председателят на Столетницата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук