СВЛАЧИЩЕ ЗАТВОРИ ЖП ЛИНИЯТА ХАСКОВО – КЪРДЖАЛИ. ПЪТНИЦИТЕ – С АВТОБУСИ

контакти

Свлачище снощи е затрупало жп линията ХасковоКърджали. Това е станало заради падналите обилни дъждове в района край село Мост и е довело до закъсване на пътнически влак. Мястото е било разчистено и влакът е потеглил. По-късно обаче друго свлачище отново е затрупало линията.

До момента на отстраняването на калните и скални маси пътниците ще се извозват с автобуси. Последното означава, че няма да има прекъсване на пътуването по трасето, научи Известник.инфо.

Междувременно, от пожарната съобщават, че на пет места през денонщието в областта са се отзовали на отводняване на къщи или оказване на помощ от придошли води. Заради падналите валежи пожарникарите са отводнявали къщи в Хасково, Каснаково, Ябълково и Маднра. Оказвали са също така техническа помощ в Долно Големанци, където реката е придошла.

31 литра на кв. м валежи са паднали на теритирията на област Хасково от 21:00 часа на 23 април до 9:00 часа на 25 април. Това е половината от нормата за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. За днешния ден количеството дъжд се очаква да бъде 5 литра на кв. м. От НИМХ обаче уточниха, че на места количествата може и да са повече, тъй като информацията идва от станцията в областния град. Към момента няма опасност от рисково повишаване нивото на река Марица, уточниха от Националния институт.   

Автобусни и самолетни билети –www.avtogara-dimitrovgrad.com   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук