СВИКВАТ ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ВиК ЗА СМЯНА НА УПРАВИТЕЛЯ

контакти

Общо събрание на ВиК Димитровград поиска министърът на регионалното развитие, става ясно от докладна на общинския съветник Тодор Ташев, представител на общината във Водното дружество.

Събранието е насрочено за 15 декември, от 11:00 часа, в сградата на ВиК в Димитровград. То ще премине при следния дневен ред: освобождаване на управителя; избор на управител и определяне на възнаграждението му; упълномощаване на министъра да сключи договор за възлагане управлението на ВиК с новоизбран управител.

Управителят ще бъде сменен, но засега не се знае кога и кой ще бъде. Изпратил съм писмо за отлагане на събранието, след сесията на Общинския съвет, която ще се проведе на 18 декември. По точката за освобождаването управителя предлагам на ОбС гласуването да е със „за“. По следващата за избор на нов с „против“ – ако липсват убедителни данни за образованието на новия управител, с „въздържал се“ – ако кандидатурата не е обсъдена и одобрена от ОбС, „за“ – ако кандидатът отговаря на изискванията. Често се случва изборът да става преди заседание на ОбС, заяви Тодор Ташев.

След като има Общо събрание, значи ще ме сменят, бе лаконичния коментар на управителя на ВиК инж. Камен Николов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук