Светофари да има на околовръстния път в Хасково, предлагат шофьори

контакти

Да бъдат поставени светофари на околовръстния път в Хасково, при връзката му с бул. „Освобождение“ („Кърджалийска“), предлагат шофьори. Причината е натовареният трафик и затрудненията за включване в движението.

Преминаващите през района тежкотоварни коли често се придвижват бавно и образуват зад себе си колони от леки автомобили. Тапите се увеличават, когато ТИР, например (на снимката), излиза от околовръстното  и иска да се включи по „Кърджалийска“, където се образува Т-образно кръстовище. Това става най-вече в случаите, когато камионът завива наляво, за да продължи в посока Кърджали. Завиването надясно, към Хасково, не е толкова проблемно, но не съвсем безпроблемно.

Последният светофар на бул. „Освобождение“ е на около 500 метра, приблизително, от изхода на Околовръстния път. Именно на него разчитат излизащите от обходния маршрут коли, за да „хванат“ момента на червен светофар и липса на трафик в тази част. Проблем обаче остава противоположното платно на „Кърджалийска“, в чийто край има кръгово кръстовище, по което трафикът към Хасково е постоянен. А оттам, оказва се, и завиването надясно е до голяма степен рисково, включително заради пътуващите през лятото към местата си за почивка много хора.

В пиковите моменти от деня камионите трудно излизат от околовръстното и нерядко самите коли, на „Кърджалийска“, спират, за да могат да се изтеглят. Да не говорим за леките автомобили, често бързащи да се шмугнат, излизайки от околовръстното. Това създава допълнителни предпоставки за инциденти и е хубаво да се помисли за светофар, смятат много от шофьорите. Доколко това е възможно, обаче, пътните специалисти трябва да кажат.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук