Световна верига за бързо хранене готова да инвестира в Димитровград

Световна верига за бързо хранене е изразила готовност да инвестира в Димитровград. Това съобщи кметът Иво Димов, при представянето на социологическо проучване на агенция „Ноема“ за качеството на живот в града, за което ще публикуваме подробности малко по-късно. Изследването допълва бизнес каталога – инвестиционна дестинация – Димитровград, изготвен по проект за стратегическо партньорство между Общината и „Тракия Тех“.

Засега, не се уточнява за коя точно верига за бързо хранене става въпрос, но е ясно, че няма да бъде „Макдоналдс“. Официални подробности се очакват в следващите дни, след среща на градоначалника с управлението на компанията.

Подобен интерес не е случаен, заяви Иво Димов, който припомни, че през февруари месец предстои откриване на друга голяма търговска верига в Димитровград – на JYSK /„Юск“/. Когато се видяхме с изпълнителния директор на „Юск“, ми направи впечатление, че са решили да стъпят в Димитровград, след обстоен поглед върху нещата и преценка дали да не го направят в Хасково, допълни Димов. Влизането на „Юск“ ще бъде за Димитровград нещо като влизането на България в Еврозоната, образно се изрази Георги Стоев от „Тракия Тех“, с което подчерта значимостта на инвестицията.

Показателно е, че такива фирми избират Димитровград. Сигналите са знакови, защото говорят много за бизнес средата, условията и всичко останало, допълни Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук