СВЕТОВЕН РЕКОРДЬОР ПО НОЩНИ ПРЕДАВАНИЯ ГОСТУВА В ДИМИТРОВГРАД СНОЩИ

newbeautyСреща с дългогодишния журналист в Българското национално радио Румен Стоичков се проведе снощи в Димитровград. За мнозина той е известен като водещ на предаването „Нощен хоризонт“. Срещата се проведе в кафето на Клуба на дейците на културата /КДК/, като в началото гостът бе представен от секретаря му Анелия Радева.

Може би, съм световен рекордьор по предавания през нощта. Водил съм 1220 такива. 28 години съм в БНР и съм минал през всички дирекции, каза Стоичков.

Може да изглежда парадоксално, но предаването „Нощен хоризонт“ е най-светлият отрязък от програмата на БНР. Темите в него са далеч от политиката и злобата на деня. Каним хора, които изразяват духовността на нацията – художници, поети, музиканти, творци като цяло. Освен тях, място в ефира намират и хора непознати. Те нямат възможност за изява в дневните предавания, но това не означава, че нямат какво да кажат, заяви още журналистът.

В Димитровград Румен Стоичков представи свои книги и разказа част от сюжетите в тях. В изданията той е поместил интервюта, репортажи и срещи със събеседници, които е имал през годините. Основно място заемат също предания и легенди, събирани от закътани селца.

Румен Стоичков сподели, че предпочита да обикаля малки населени места, за които като влезеш в интернет, намираш само няколко думи. От хората в тях черпя истории от фолклора, археологията, предания и легенди, останали от време оно, каза още той.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук