Световен ден на целувката: Целуването удължава живота и ни прави по-щастливи

Световният ден на целувката се отбелязва на 6 юли. Празнува се от 1988 г., официално признат от ООН, а датата е предложена от Великобритания.

Учени са установили, че честото целуване удължава живота. Нещо повече – целуването доказано ни прави по-щастливи, а по време на него тялото ни отделя огромно количество от хормона на щастието – ендорфин. По-честото целуване е добра алтернатива за поддържане на тялото. Една по-страстна целувка изразходва поне 12 килокалории, което не трябва да ни изненадва, защото по време на целувка 34 от лицевите ни мускули са активни.

През годините празникът печели популярност и започва да се отбелязва в различни краища на света. Нацията, която най-много се целува, е, разбира се – Франция. Най-дългата регистрирана целувка е близо 31 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук