Световен ден на риболова: 7537 проверки на ИАРА от началото на годината. Нарушения за месец – 157

Световен ден на риболова се отбелязва на 27 юни, от 1985 г. насам. Решението за това се взима година по-рано, на Международна конференция по регулиране и развитие на риболова.

В навечерието на празника Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ публикува статистика за проверките от началото на юни, обхващащи горски, речни и морски територии.

Според данните, 7537 е общият брой проверки, извършени от инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ от началото на годината. Проверките обхващат черноморски води и вътрешни водоеми, като само за последния месец те са близо 1300. През юни са установени 157 нарушения, за които са издадени актове за административни нарушения.

16 км е общата дължина на иззетите хрилни мрежи от началото на месеца – 8 380 м във вътрешността на страната и  7 615 метра в черноморски води и прилежащите им акватории от инспектори в сектори „Риболовен контрол“ в  Бургас, Добрич и Варна. Иззета е близо 830 кг риба (каракуда, сом, шаран, бяла риба, кефал).

Над 16 хиляди са проверките, извършени от всички държавни структури в горския сектор от началото на месец юни досега, акцентират от МЗХ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук