Световен ден на метеорологията: Благодарим за точните прогнози!

„Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията“ е мотото тази година

Благодарим за точните прогнози на синоптиците, които днес имат празник! Признателни сме за денонощната ви ангажираност, която помага за планирането на ежедневните ни дейности!

На 23 март се отбелязва Световният ден на метеорологията – науката, изучаваща атмосферните явления и климатичните условия.

През 2023 г. се навършват 150 години от създаването на Международната метеорологична организация. Това е повод нейният приемник – Световната метеорологична организация, да апелира за инициативи в цял свят, които да насочат вниманието върху развитието на метеорологията през годините.

Във фокуса на юбилейното отразяване, което ще продължи за през цялата година, ще бъдат постиженията от миналото, достигнатият напредък и потенциалът, заложен в бъдещето. Затова и мотото на Световния ден на метеорологията тази година е: „Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията“.

За отбелязване на професионалните празници Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заедно със своите филиали във Варна, Кюстендил, Плевен и Пловдив и хидрометеорологичните обсерватории в страната, организира на 23 март Ден на отворените врати. Предвидени са разнообразни тематични инициативи. Следете на сайтовете. Очакваме ви!, пишат от НИМХ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук