„Светлина-цвят-структура“ – изложба на Павлина Копано в галерия „Петко Чурчулиев“

Изложбата – живопис на Павлина Копано, под надслов „Светлина-цвят-структура“, ще бъде представена в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Откриването е предвидено на 3 октомври от 17:30 часа Зала №2 на галерията, съобщават организаторите.

Родената в Димитровград художничка Павлина Копано, която живее и работи в Истанбул, е забележително трудолюбив и отдаден на изкуството творец.

Естетическите провокации от хартия, изпълнени с невероятното богатство на багри, тонове, светлини и сенки, които неизменно ни представя Павлина през последните 20 години, имат своите дълбоко съдържателни основания . В настоящата изложба диалогичната форма между  художничката и хартията ражда взаимосвързаната любов от светлина, цвят и структура, споделят от галерията.

Изложбата е част от цикъл прояви, посветени на 50-годишния юбилей на авторката. Експозицията ще остане за посещение в Димитровград до 10 ноември.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук