СВЕТИ РОДИТЕЛИ ПРИСТИГАТ ЗА ДИМИТРОВДЕН

Димитровден
контакти

В навечерието на Димитровден ще посрещнем мощите на Светите праведни Йоаким и Анна, които ще бъдат донесени от пловдивския митрополит Николай. Очакват се да пристигнат на 25 октомври, в 18 часа, на пл. „България“, съобщават от храм „Свети Димитър“.

Програмата ще започне с молебен на сцената пред общината. След това ще се осъществи литийно шествие по бул. „Раковски“ до църквата, където ще се отслужи литургия. На следващия ден, от 8 часа, ще има богослужение и курбан за здраве.

Мощите ще бъдат в Димитровград до 29 октомври, за да могат всички желаещи да се докоснат до тях.

От общината съобщават, че са предвидени автобуси, които да извозват хората от селата. Информация те могат да получат от кметствата и читалищата по места.

Светите праведни Йоаким и Анна се смятат за родители на Пресвета Богородица. В православния календар техния празник се почита на 9 септември.

В Димитровград за трета поредна година идва реликва на Димитровден. През миналата стотици граждани посрещнаха чудотворната икона „Света Богородица Златна ябълка“, а година преди това – частица от Светия Кръст Господен.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук