Светилището на нимфите – културен обект или място за пикници и празници?

Обмислят идея да оградят мястото. За миналата година посещаемостта е увеличена три пъти

Трябва ясно да решим какво искаме да имаме на Светилището на нимфите и Афродита – културен обект, който да се посещава, или място за пикници, празници и партийни събития. Ако е второто, по-добре да не правим абсолютно нищо. Моята идея е да развием пространството като културен обект, заяви кметът на община Димитровград Иво Димов, при днешното заседание на Общинския съвет.

Повод за изказването му бе въпрос на общинския съветник от коалиция „Да за Димитровград“ Мартин Колев, който попита кога ще бъде ремонтиран мостът, водещ към Светилището. Припомняме, че преди малко повече от година Колев отправи същия въпрос, когато бе обяснено, че ремонтът ще стане в скоро време… Поел съм ангажимент и мостът ще се ремонтира, подчерта Димов.

Питането дойде покрай одобрена от ОбС точка от дневния ред, която ще даде право на Общината да поиска от Държавата  да продължи да управлява обекта, за да развие туристическите атракции.

Светилището на нимфите и Афродита е историческа местност на територията на общината. Имаме готов проект за реставрация и консервация на откритото до момента. Археологическите разкопки ще продължат и отново сме заделили определена сума. Надявам се, през Министерството на културата, да получим за управление този обект. Идеята ми е дори да го оградим, за да няма свободен достъп, защото там има артефакти, които предизвикват интерес. Само за миналата година посещаемостта на Светилището е увеличена три пъти, поясни градоначалникът.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук