Свежо: Цветна, зелена, вкусна пролет на пазара

контакти

Цветни и зелени плодове и зеленчуци предлага Бабин пазар в Димитровград в ранната пролет. Отскоро по сергиите е наредена родна продукция, наред с вносната, която от по-рано продават търговците.

За свежа салата, изборът е голям. Изобилие от български марули, репички, лук, чесън… Първите домати също са подредени на ред маси. Оранжерийни са, но много по-вкусни от чуждите. Конкуренцията е в цените, но не и в качеството, коментират търговци. Гръцкият домат върви по 2-3 лева за кило, българския около 4-5 лева.

Зеле, моркови, краставици, тиквички и какво ли още не, допълват предложенията. Появиха се ягоди и дори дини. Скоро ще има и череши, кайсии, праскови. За част от тях обаче е още рано, а и цените са по-високи. Ягодите се продават от 7 до 10 лева. Първите череши, пък, ще бъдат в пъти по-скъпи, прогнозират продавачи. Ще вървят, ама не тук, а в по-големите градове. Обикновено, хората изчакват да паднат цените, за да си купят, допълват те.

За желаещите и имащи възможност да отглеждат собствена продукция, Бабин пазар е мястото. Тепърва настъпва времето за садене на различни култури. Разсад домати, чушки, патладжани оформят зелените и цветни пространства.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук