Сборник „Да опознаем Европа“ представи ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ в деня на учителя

контакти

Сборника „Да опознаем Европа“ представи в Международния ден на учителя ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ – Димитровград. Историята му е дълга, а сегашното издание е второ – преработено. То е съставено от ученици от гимназията, под ръководството на първоначално на учителя по история Тодор Тодоров, впоследствие на учителя по английски език Калоян Добрев и други преподаватели от колектива.

Благодаря на двамата и на останалите колеги за участието. Това е едно прекрасно помагало, сподели при приветствието си директорът на гимназията Красимир Кръстев.

Идеята за сборника е отпреди 15 години, разказа Тодор Тодоров. Отделните екипи от ученици са имали конкретни задачи, като например да разработят данни за държави или институции от Европейския съюз. Един от тях е именно Калоян Добрев, който днес вече е учител.

Голям брой ученици са участвали в съставянето му, чести са били и редакциите преди отпечатването поради обективни промени в ЕС.

Сборникът е издаден с финансовата подкрепа на фондация, чийто представител е бившата възпитаничка на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ Йорданка Благоева. Повече от 10 години тя подпомага училището и учениците.

Първоначално са били издадени десетина бройки, за ползване в училището. Сега изданието е в много по-голям тиражи ще бъде раздадено на училища и институции, за да бъде ползвано. Освен това е и на български, и на английски език. Ще е в помощ на обучението по гражданско образование, история и цивилизация, география и икономика…

Сборникът включва любопитни факти за държавите от ЕС, институциите и символите му. Включени са още работни листи със задачи, както и справочник с ключови дати. Част от задачите бяха зададени при представянето. Имаше и торти, с лика на сборника, с които се почерпиха ученици, учители и гости на димитровградската профилирана езикова гимназия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук