Сапьори от София в Димитровград, след съмненията за бомба в училище

контакти

Експерти от Дирекция „Оперативно техническо издирване“ (ДОТИ) – София са пристигнали по-рано днес в Димитровград, след сигнала и съмненията, че може да има поставено взривно устройство в ПМГ „Иван Вазов“.

В 10.50 часа позвънили от училището в управлението, че са открили в една от тоалетните някаква платка, която издава звук. Полицаите намират две деца, които са я сложили и те споделят, че това е играчка. Въпреки това, ще се действа по протокол, информираха от полицията. Затова и пристигнал екип на ДОТИ, който установява, че действително обектът е детска играчка.

Независимо от развитието, учениците и персоналът на гимназията бяха евакуирани. Учебните занятия ше бъдат възобновени на следващия ден.

В хода на работата е станало ясно, че момче и момиче от гимназията поставили играчката, вероятно като шега. Те са били отведени в полицията, а преписката ще бъде препратена в прокуратурата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук