Санкционираха фирма за изрязани дървета в село Ябълково

Смолянска фирма е санкционирана за премахнати напълно или трайно увредени дървета в село Ябълково, от видовете орех, черница, липа, което е станало без разрешение, съобщават от Община Димитровград.

До санкцията се е стигнало, след сигнали от жители на селото за кастренето на дървета. Общински служители са извършили проверка на място. Те са установили, че фирмата, според договор с EVN, има възложена дейност да извършва почистване на сервитута на въздушна линия – ниско напрежение.

Констатирано е, че е нарушен чл. 9, т.4 от Наредба № 5 за Чистота и управление на дейностите по опазване на околната среда на територията на Община Димитровград. Това е и причината да бъде наложен акт по наредбата за административно нарушение.

Снимка: ФейсбукПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. А , въпросния жител , защо е подал сигнала ? ПАНЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ ? Щото фирмата му е откзала да му ореже ореха в градината му…. И бърза нащо момче(пенсионер) , щото е злостър , да се оплаче в общична .. А той общината много я обича …

  2. Въпросният жител е жена,чийто дядо преди 50 и повече години се е постарал да посади дървета и да се грижи за тях през годините,както и поколенията след него.Въпросната фирма е орязала избирателно,предимно орехови дървета и то жестоко орязани,останал само ствола и изнесени и извозени големите трупи. ?????? .А това ,че жителите на селото са предимно пенсионери на по 70-80 години и се чудят как да се справят със струпаните клони пред къщите си.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук