Само 14 засаждат дръвчета в Алеята на новия живот

Празник на Цветница няма да има. Отива си една от новите традиции на Димитровград

Само 14 родители и близки ще засадят дръвчета за новородените си в Алеята на новия живот, в парк „Марица“ в Димитровград, тази неделя, на Цветница. Общо за еко инициативата, пък, са подадени 55 заявления. Повечето от хората са решили да засадят декоративните фиданки в дворно или друго предпочетено от тях място, съобразено и с градската среда.

32 от родителите, които тази година ще се включат в залесяването, са пожелали да получат декоративни дръвчета предварително от разсадника на „Нео Титан“. Сред тях е Генчо Генчев, който преди ден, заедно с малката си дъщеря Илияна, получи кипарис, за да бъде засаден в избрано от семейството място. Декоративните дръвчета са предоставени от дългогодишния партньор на проявата „Каолин” АД, информират организаторите от Община Димитровград.

Инициативата на Алеята на новия живот има 12-годишна история. До 2019 г., включително, родители или цели три поколения заедно засаждаха дръвчета за новородени дечица в парк „Марица“. Провеждаха се красиви празнични прояви на Цветница. Участваха много малки и големи граждани на Димитровград.

В предходните две лета еко проявата не бе прекъсвана. Възможността за родителите бе да засаждат декоративни дръвчета за децата си в избрано от тях място, но общи засаждания нямаше. Причина бе пандемията, поради която бе забранено или нежелателно на едно място да се струпват много хора.

Тази година отново е предвидено засаждане заедно. Изявилите желание да участват обаче са в пъти по-малко отколкото в предходни години… Празнична програма на Алеята на Цветница няма да има. Отива си, може би, една от новите традиции на Димитровград. И дали е така, времето ще покаже…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук