„Само пловдивчани“ в галерия „Петко Чурчулиев“ до края на септември

Изложбата – живопис „Само пловдивчани“ представя димитровградската художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Тя ще бъде открита на 27 август, четвъртък, от 18:00 часа в Зала №1 и Зала №2  на галерията, на бул. „Димитър Благоев“ №7.

Куратор на експозицията е Костадин Отонов. С нея той не просто предлага на ценителите  от Димитровград една представителна извадка от творчеството на съвременни художници от Пловдив, но и представя пловдивската художествена школа – безспорно явление в българското изобразително изкуство, доказала себе си още от създаването на Дружеството на Южнобългарските художници преди 108 години, казват от галерията.

Съвременните творци следват идеята за общност, за единство в многообразието на стилове и техники, авторско кредо и способност да формулират и изпращат послания за повече красота и духовност в един все по-несъвършен свят. Тук яркостта и различието са обединени от еднаквия формат /50 на 50 см./, остроумна закачка на куратора.

Самият израз „50 на 50“ носи асоциацията за споделяне, за разделяне по равно, по братски. Защото макар и индивидуалисти по природа, творците не могат без своята публика и копнеят да се срещнат с нея, да покажат „рожбите“ си на тези сродни души, които се интересуват, харесват и обичат изкуството. Тази взаимност предполага един по-красив и по-добър свят, повече искреност и чистота, повече радост и удовлетворение.

„Само пловдивчани“ е гаранция за толкова много естетическа наслада, че ако автори и зрители си я поделят 50 на 50, няма да има ощетени, споделят още организаторите. Изложбата ще продължи до края на месец септември.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук