Само два сигнала за форсиране на двигатели и един за дрифт, за 10 месеца в Димитровград

Няма установени гонки – изрично забранени

Два са сигналите през 2017 г., до настоящия момент, за форсиране на двигатели и един за дрифт на моторни превозни средства. Данните са от районното управление на полицията в Димитровград, поместени в записка, чрез която ОбС допълни общинската Наредба №2 за опазване на обществения ред.

Въпреки ниския брой, от полицията констатират, че се е увеличила честотата на шумно подгряване и форсиране на двигатели. Уточняват, че през 2016 г. са постъпили 8 сигнала за форсиране, 8 за гонки и 4 за дрифт. Допълват още, че 21 пъти до момента през тази година са викани заради нарушение на нощната тишина.

В информацията няма данни за установени гонки през тази година. Именно обаче с тях се свързва допълнението в наредбата. Освен форсирането на двигатели от всякакъв вид, изрично се забраняват нерегламентирани състезания и демонстративни маневри.

Изключвайки констатациите, проблем, за който вече писахме, е не наличието на шум от двигатели, а как да се докаже той… В същия ред на мисли, може да се допусне, че често гражданите недоволстват, заради шум от различно естество, но в повечето случаи не сигнализират.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук