САМОДЕЙЦИ ЛЕТЯТ ДО КИПЪР СЪС САМОЛЕТ

контакти

Самодейците от читалище „Христо Ботев“ – Димитровград, получиха покана за участие на международен фолклорен фестивал, който ще се проведе в Северен Кипър от 1 до 7 юли Това съобщи председателят на читалището Ирина Костадинова. Тя допълни, че на 29 юни до Истанбул колективът ще пътува с автобус, оттам хващат самолет за турската част на острова. Спонсори покриват престоя, като малка част от средствата отделят танцьорите. Не натоварваме бюджета на общината, каза председателят.

От читалището се подготвят усилено за фолклорната надпревара. Самодейците са убедени, че ще представят достойно Димитровград и България.

Ирина Костадинова определи като успешна изминалата досега година за читалището. Тя изброи постигнатите няколко престижни класирания от поредица форуми. Сред тях – специална награда на фестивал във Велико Търново, златен медал от Крепост, сребърно отличие на подобен формат в Свиленград. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук