САМОДЕЙКА ОТ РАДИЕВО СТАНА МАЕСТРО НА ЕВРО ФОЛК

Самодейката от Радиево Танка Митева бе удостоена със званието „Маестро“, на проведения наскоро в Приморско и Китен 12-ти Черноморски събор „Евро фолк – 2015“, под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали.

Танка Митева е отличена за приноса си при запазването и развитието на фолклорното изкуство. Тя получи и грамота като художествен ръководител на женска, мъжка и смесена фолклорни групи към читалище „Събуждане“, в димитровградското село. Грамотата също е за съществен принос при съхранението и развитието на българските народни традиции.

Трогната съм и развълнувана от признанието. Пожелавам си винаги да се връщаме от фолклорните конкурси с големи отличия, заяви самодейката.

Същевременно, на 26 декември /събота/, в голямата зала на читалището, от 15:00 часа, ще се проведе Коледен концерт. Организаторите канят всички любители на фолклора да станат част от празника.

На снимката: Танка Митева /по средата/, заедно с председателя на радиевското читалище Бончо Димитров и секретарят му Ирина ДелеваПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук