САЛОНЪТ НА УЧИЛИЩЕТО В ЧЕРНОКОНЕВО ПРОТЕЧЕ, СЛЕД РЕМОНТ В ГАРАНЦИЯ

Три години след ремонта от северната страна на салона на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Черноконево“ мазилка се руши заради течовете, а от противоположния край на сградата, на много места плочките са паднали. Сградата е в окаяно състяние. Според мен, изпълнителят не си е свършил качествено работата, така че отгворността е негова. Смятам, че общинските пари са хвърлени на вятъра. Ако не се вземат мерки тази година, другата година стената може да падне, което ще доведе до опасност за децата. Надявам се фирмата да си отстрани нередностите, коментира кметът на Община Димитровград Иво Димов.

Днес градоначалникът бе в „Черноконево“, за да стане част от патронния празник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и 145 години от основаването на училището. При посещението си той разгледа и рушащият се физкултурен салон, за което бе сезиран от директора на училището с докладна записка. Ремонтът на салона е правен през 2010 г. с пари от бюджета на общината, на стойност 133 хил. лв. с ДДС. Дейностите са извършени от „Билдинг детайл“ ЕООД, с управител Венцислав Панев. През юни 2010 г. е подписан договор с фирмата,а ремонтът е приключил септември същата година, като гаранцията е до юни 2015 г., съобщават от общината.

Иво Димов допълни, че директорът на училището Милко Милков е пуснал докладна заради проблемите около течовете на салона. Каза още, че има и други оплаквания от „Билдинг детайл“, що се отнася до ремонти на други сгради. Става въпрос за Българо-гръцкия център, където има проблем с дограмите, както и за пенсионерския клуб на ул. Гоце Делчев, където отново фасадата се обрушава. До фирмата са изпратени писма за тези две сгради. Оттам са обещали да проверят, но към момента не са го направили.

Кметският наместник на населеното място Неделчо Петров сподели, че още като е застъпил през януари 2012 г.,  в салона е имало страшен теч. Събирала се е по 10 см вода, която е трябвало да се отстранява след всеки дъжд или топене на снега. Директорът на училището Милко Милков допълни, че веднага след ремонта настилките са започнали да се рушат. През есента той имал разговор с Венцислав Панев, който му отговорил, че пропускът идва от улуците, а покривът имал друг изпълнител.

Когато говорим за европейски пари, контролът е много сериозен, но когато са от бюджета на общината – правим нещо и след три години е вече разрушено, както със салона. Училището в Черноконево, което е в непострествена близост до салона, е правено по проекта за Енергийна ефективност и всичко е наред. Има само много дребни отстраними забележки. По проекта за Енергийна ефективност са правени още две училища и три детски градини, каза още кметът. Иво Димов уточни, че не става дума само за самия покрив, защото има нарушени и вътрешни стени, за които покривът няма как да бъде виновен, като посочи, че е редно, когато се правят стените, да се помисли и за обшивките, за да няма отливане на вода. След докладната на директора, предстои да се уведоми фирмата изпълнител за пропуските, за да може да дойде и да си отстрани своевременно и да възстанови качествено ремонта.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук