САГА В БЯЛО – ТРИ МЕСЕЦА КИСЛОРОД ЗА Д-Р НАКОВ

контакти

[quote]АУТ ЗА Д-Р СТОЙКОВ, Д-Р МИХОВ ЗАВЪРТЯН В ИГРАТА[/quote]

Сагата с избора на нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ продължава. Общинският съвет не прие върнатата за ново обсъждане докладна, неприета на миналата сесия, д-р Христиан Стойков да бъде избран за шеф. Сесийните групи на БСП и коалиция „Да за Димитровград“ обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата. Мотивите на социалистите бяха, че д-р Стойков няма ясна визия за оздравяване на болницата, представени от Сашо Спасов. Почти на същото мнение беше и Катя Панева. Думата преди гласуването получи докторът, който накратко обясни как ще управлява здравното заведение, ако му бъде гласувано доверие. Словата му явно не успяха да убедят достатъчна част от общинските съветници – 13 гласуваха „за“, 11 „против“, 6 „въздържали се“. Така той е аут засега. Дали ще подаде документи за нов конкурс, какъвто бе обявен, е въпрос на време.

Именно новият конкурс се оказа следващия горещ картоф по проблема с управлението на болницата. Докладната бе приета в първоначалния си вид, предложена от председателя на общинския съвет Стефан Димитров. Преди това обаче интересно предложение направи съветничката от „Да за Димитровград“ Катя Панева. Нейното предложение беше временен управител до избирането на нов бъде д-р Атанас Михов. Това предизвика суматоха и изненада в залата. В крайна сметка, не мина. Ако гласуването беше положително, мястото на д-р Здравко Наков щеше да изстине. Той обаче получава образно казано кислород поне още три месеца. Ще управлява МБАЛ до избирането на нов шеф.

Вълчо Митрушев от ГЕРБ направи още едно предложение, което също не мина. То бе – да се създаде временна 5-членна комисия, състояща се от председател, секретар и трима членове общински съветници. Приетата в първоначалния си вид записка гласи, че кметът на общината до 30 юли трябва да подготви процедура за нов конкурс, която да представи на общинския съвет. Оттам насетне следва фактическото провеждане. Разликата е, че последните два, недовели до нищо конкурси, бяха проведени, след сформиране на комисии от общинския съвет. Така сагата с избора на управител с бяла престилка продължава. Докога – вече май никой не знае.

Още една докладна се прие, що се отнася до болницата. Отпускат се до 500 000 лв. временна финансова помощ на МБАЛ „Света Екатерина“. Тя ще се предостави, след сключване на споразумение между здравното заведение и „Строй ГСТ“, която фирма осъди МБАЛ да заплати над 600 хил. лв.

На снимката – д-р Христиан Стойков, правещ изказване преди гласуването.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук