РЪЧКАТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ С ПРОБЛЕМИ НА ДИМИТРОВГРАДСКИТЕ СЕЛА

контакти

[quote]ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ЗАПЛАТИТЕ ИМ КАТО СРЕДНИТЕ В РЕГИОНА, ОТ КОЙТО ИДВАТ[/quote]

Общинските съветници от коалиция „Да за Димитровград“ изразиха намерение през юни и юли да направят обиколки из населените места и града, за да се запознаят с проблемите на хората. Целта им е да ги систематизират и след това да ги препратят на избраните от Хасково 8 народни представители. Думата трябва да имат и гражданите. Знаем, че депутатите нямат физическата възможност да посетят всяко едно място, обясни председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Той каза, че Драгомир Стойнев и Делян Добрев са направили това по време на кампанията, но другите са нямали тази възможност.

Честити депутатското място на Владимир Митрушев, но заяви, че той би бил полезен с качествата си като заместник-кмет на общината. В сегашната конфигурация се вижда за негово съжаление, че може би правителство ще съставят БСП и ДПС. Смятам, че то ще си изкара мандата, тъй като ще бъде социално ангажирано, допълни Стефан Димитров. Определи като положително това, че Владимир Митрушев би трябвало да познава проблемите на Димитровград и региона.

Той каза още, че нашата област се нарежда на едно от първите места по бедност. Средната работна заплата е 580 лв. Предложението му е по нея да се определя и заплатата на депутатите, избрани от различните региони. Ако софийският, например, взема 1200 лв., то избраникът от Хасково да получава наполовина. Това би могло да бъде стимул за последния да работи в посока повишаване на  стандарта в региона.

Другите общински съветници също се включиха в беседата, отправяйки препоръки и укори към народните представители. Правиха също така коментари за предишните народни представители, кампанията и предстоящото управление. Калина Монева акцентира на бавното умиране на демократичната общност, което е по-важно от изборните резултати, според нея. Определи ситуацията като „Орел, рак и щука“, без наличие на опорна точка. Леко Леков обърна внимание от необходимостта от закон за частната собственост, за който вече се говори 23 години. Иво Георгиев пък каза, че пилците се броят наесен, цитирайки българската поговорка. Мнението му е, че парламентът няма да издържи много. Тодор Ташев допълни, че нито една от партиите не е чула гласа на протестите, напротив – излезли са с платформи отпреди 20 години. Според него, липсата на дясна алтернатива е накарала много десни да гласуват за ГЕРБ. Катя Панева определи изборите като „кални“, изпълнени с компромати всеки ден и час. За да има добро управление смята, че депутатите трябва да следват два принципа – ефективност и съгласуваност. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук