СИГНАЛ: УЧИТЕЛИ ОТ „П. СЛАВЕЙКОВ“ ПОЧИВАТ ЗА СМЕТКА НА УЧИЛИЩЕТО. ДИРЕКТОРКАТА: ЛЪЖА!

контакти

Анонимен сигнал на формата на izestnik.info съобщава, че преди няколко дни ръководството на ОУ „Пенчо Славейков“ било на 3-дневна почивка на остров Тасос. Разходите се поемали от училището, а екскурзиите – традиция. Освен това, в писмото се съобщава, че от родителите се събират по 10 лв. за леки ремонти като измазване на стаите. Мярката се налагала, поради липса на средства. Не може ли тези средства за екскурзията да се използват за базата?, пита анонимният.

Според директорката на училището Снежана Ангелова, обвиненията не отговарят на истината. Тя потвърди, че от 24 до 26 юни на остров Тасос се е провел Годишен съвет. Потвърди също така, че това е традиция. Миналата година педагозите били на Слънчев бряг. Обсъждаме резултата от учебната година, чертаем новите неща. Престоят обаче всеки един покрива с лични средства. Съчетаваме полезното с приятното. През това време не сме на работа, а ползваме платен отпуск. Догодина пак смятаме да го направим, сподели директорката.

Що се отнася до събирането на пари за ремонти, тя отрече, че родителите се задължават да дават средтва. Има създадена възможност всеки, ако реши, да помогне с доброволен труд и различни материали. Ние правим ремонт на дадена стая. След това родителски съвет се събира, заедно с учениците, класния ръководител и представител на ръководството. Казваме им, че това предлагаме. Решаваме дали ще правим още ремонт. В него участват нашият майстор, родители и учители. Това не е уникално за нас, практикува се и от други училища, каза Снежана Ангелова.  Тя допълни, че в изградената система няма нищо задължително. Който желае, може да помогне, ако има възможност. По-мащабните ремонти се поемат от школото. Започва се с нови санитарни възли, стаи и коридори. Според нея, това е правилния път, тъй като така се изгражда една отворена система. Създава се пряка връзка между родители, учители, ученици. В момента ремонти правят 2а, 2в, 2г, 3а, 3в и 6а класове. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. Това училище беше най доброто преди, тази директорка в момента проваля децата, много жалко всички се оплакват от ръководството и!!!!!!!!!!

 2. стига с клевети бе хора какво завиждате ли им всичко си е беше на тях ни разноски за искурзията а за тези ремонти са искурзията няма нищо общо с всичко това написано горе просто поредна лъжа и също така исъкам да допълня че това което казва госпожа директора е напално верно че всеки си поема разноските за искурзията но както казват хората завес та почивен ден няма и злите езици никога не спират да говорят и кливетят

 3. Как е транспотът ти, учителю златен ?
  Братко, той е все тъй безплатен.
  А где са ремонтите тъй спешно нужни ?
  Братко, те спонсори чакат задружни.
  А где са паричките на децата от транспортни намаления?
  Братко, те чезнат из остров Тасос в забавления.
  –––––––––––––––––––––––
  Прав си Иване! Всичко си е било на техни разноски с едно малко , незабележимо на пръв поглед изключение.

  Транспортните разходи не са платени от учителите.Те не са платени и от училището.
  Те са платени от транспортната фирма.
  Ще се запитате защо , транспортната фирма ще плаща на учителите транспорта.

  Ами много просто .Училището сключва договор с транспортна фирма да извършва транспорта на всички екскурзии които се организират през годината .
  Срещу това транспортната фирма дава на училището отстъпка 10 -тина процента от сумата на транспорта.
  Но тази сума не се връща на родителите които плащат екскурзиите си а се събира като накрая на годината учителите използват тази сума като безплатен транспорт до …където си решат, да съчетават ПОЛЕЗНОТО С ПРИЯТНОТО както се е изразила директорката.

  Е естествено са забравили да попитат родителите дали могат да им ползват парите за свой нужди.
  Но това няма значение. Важното е ,че не са пропуснали да напомнят на родителите,че ако искат може да подпомогнат училището ,кои с каквото може.

  Оставям сами да прецените морала на тези възпитатели на децата ни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук